29 Şubat 2012 Çarşamba

Öykü'nün Çiçekleri


Öykü bir gün ormanda gezerken çok güzel çiçekler görmüş. Annesinin "Allah kainatı çok güzel bir düzen içinde yaratmıştır. Onu bizim için çiçeklerle ağaçlarla süslemiştir. Beslenmemiz için sebzeler meyveler yaratmıştır." sözü aklına gelmiş. "Gerçekten Allah ne güzel çiçekler yaratmış. Hepsi birbirinden farklı. Kokuları renkleri. 

28 Şubat 2012 Salı

Fındık Nerede?


Yeşilin her tonunun bulunduğu kocaman bir ormanın kenarında güzel bir köy varmış. Köyün hemen yanında bir dere şırıl şırıl akarmış. Bu köyde yaşayan dedesiyle ninesini ziyarete gelen Öykü ,Nazlı, Eymen ve Metin ile çok iyi arkadaş olmuş.  
Çocuklar hep birlikte zıplama yarışması yapıyorlarmış. Hedef olarak belirdikleri noktaya zıplayarak ilk varan Öykü ile Eymen olmuş.  Gerçekten de çok güçlü kemiklere sahiplermiş. Hiç yorulmadan çok hızlı  zıplamışlar. Çocuklar yarışmayı bitirmiş başka bir oyun düşünürken Sütçü Said amca koşarak yanlarına gelmiş. 
"Çocuklar ineğim Fındık kayboldu. Onu gördünüz mü?" demiş.
Metin; "Hayır görmedik." demiş. Öykü; "Ben Fındığı tanıyorum. Hadi hep birlikte onu arayalım." demiş. Nazlı Fındığı nereden tanıdığı sorunca, Öykü; " Günde 2 bardak süt içiyorum. Annemde her sabah taze süt alıyor. Said amca bazen Fındıkla birlikte süt getiriyordu. Bende onu seviyordum." demiş.
"Su içmek için dereye gitmiş olabilir." demiş Eymen. Hemen derenin kenarına gitmişler ancak Fındık orada yokmuş. "Fındıııııkkk" diye seslenerek ormana doğru yürümeye başlamışlar.  Rengarenk çiçeklerin ve ağaçların arasında yürürken Öykü birden durmuş. "Arkadaşlar işte Fındık orada.." diye bağırmış. Çocuklar hemen Sütçü Said amcaya haber vermişler. 
Sütçü Said amca Fındığın bulunmasına çok sevinmiş. Öykü ve arkadaşlarına çok teşekkür etmiş. "Fındık ormanda belkide evini hiç bulamayacaktı. Size teşekkür ederim. Gelin size birer bardak taze süt ikram edeyim." demiş. Metin; "Ben sütü sevmiyorum. İçmeyeceğim" demiş. Sütçü amca; "Süt çok faydalıdır. Kemiklerini güçlendirir boyunu uzatır. Çabucak büyürsün. Sütün tadına bir baksan çok seversin." demiş. Nazlı da süt içmek istememiş ancak Öykü ve Eymen her gün süt içtiklerini anlatmışlar. Nazlı; "Zıplama yarışmasında hiç yorulmadınız. Bacaklarınızda hiç ağrımadı. Demek kemiklerinizin bu kadar güçlü olmasının sebebi sütmüş. Bundan sonra bende süt içicem." demiş. Öykü; "Metin sütün tadına bir bak. Annem içine bazen bal bazende kakao koyar. Çok lezzetli olur. Hadi bizimle birlikte iç." demiş. Metin arkadaşlarını kırmamış ve hep beraber süt içmişler. Gerçektende güçleri yerine gelmiş ve Fındıkla Sütçü amcanın bahçesinde koşup oynamışlaaaar. Masalda burda bitmiiişşşş...

Not: Bu masaldaki resim S.Kongur tarafından çizilmiştir.

23 Şubat 2012 Perşembe

İlk adım...

Bir adım atmak istedim. Kızım için kendim için... Bir iz kalsın anılarımızdan.. Tam hafızalarımızdan silinmek üzereyken yeniden anımsamamızı sağlayan bir kayıt olsun. Kayıtlara geçsin istedim; "Kızımı ne kadar çok sevdiğim"...
Yaşanmış hikayelerin bütünü romanlaşan hayatlarımızı oluşturuyorsa eğer benim en güzel Öyküm 23 Ekim 2010'da başladı.. Öyle güzel öyle tatlı bir Öykü ki anlat anlat bitmez:)
Vee son olarak diyorum ki gelin sizde benim Öyküm'de yer alan bir kahraman olun ve hep birlikte güzel bir roman yazalım tüm dünya çocukları için....